Шевченко – це наша мудрість, наша сила, наша душа!

04 лютого 2023 року на базі Ніжинської гімназії №3 був проведений фінальний етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Метою конкурсу було вшанування та передача творчої спадщини великого Кобзаря новому поколінню, заохочення учнівської та студентської молоді до вивчення української мови та літератури.
За сприяння Управління освіти Ніжинської міської ради на чолі з Валентиною Градобик відбулося проведення фінального етапу Конкурсу. В урочистому відкритті взяли участь Інна Вошкіна, завідувач відділу роботи з обдарованими учнями ЧОІППО ім. Ушинського, відповідальна за проведення фінального етапу конкурсу в Чернігівській області, Людмила Коткова, доцент кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО ім. Ушинського, кандидат філологічних наук, Лариса Ахмедова, методист відділу роботи з обдарованими учнями ЧОІППО ім. Ушинського, Вікторія Пушкіна, директор Ніжинської гімназії № 3, педагогічна громадськість області. Урочистості та початок виконання конкурсних робіт відбулися в укритті гімназії під час повітряної тривоги.
Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови, привітав усіх присутніх відеозверненням.
Після урочистої церемонії нагородження переможців обласного етапу дипломами І-ІІІ ступенів почесне право розпакувати завдання Конкурсу було надано Володимирі Гавриш, переможниці міжнародних мовно-літературних конкурсів імені Тараса Шевченка та Петра Яцика, стипендіату Президента України.
Після відбою учасники продовжили свою роботу в затишних аудиторіях Ніжинської гімназії №3.
Рідне українське слово! У тобі щедрість віків і пам’ять тисячоліть, неосяжна душа народу і безсмертя його творців. І саме Великий Кобзар – Тарас Шевченко – став духовним батьком, творцем і рятівником одного з найбільших багатств нашої духовності та культури – української мови.
Директор Ніжинської гімназії №3
Вікторія ПУШКІНА

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU