105-та річниця бою під Крутами

29 січня в Україні відзначали річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.
У Крутах тоді, 105 років тому, вирішувалася доля молодої української держави. Кілька сотень відважних юнаків та чоловіків зробили свій вибір – виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхньої допомоги.
На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. І знову, через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога і завдали йому болючих втрат…

У бібліотеці гімназії здобувачі освіти відвідали книжкову виставку присвячену цій історичній події, вчитель історії Оксана Штайнеккер здійснила історичний екскурс для учнів 5-В класу “На Аскольдовій могилі поховали їх…»
Для здобувачів освіти 9-А класу Оксана Володимирівна провела історичну відеогодину «Герої Крут – для нащадків взірець».
Живим у Бога будем щедрості просить
Воскресне дух, я всіх вас закликаю
Людської пам’яті свічу яскраву запаліть.
..

Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. Нехай подвиг юних українських хлопців буде для нас прикладом, як потрібно любити рідну землю.
Слава Україні! Слава її донькам та синам!

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU