Підсумки проєкту “Catch Up: надолуження освітніх утрат”

Ось і закінчився ще один навчальний рік… Яким він був для кожного вчителя й кожної вчительки Ніжинської гімназії N3? На це запитання є одна відповідь, із якою погодяться всі колеги й колежанки, – незабутнім! Так, він дав можливість зрозуміти, що ми всі стали сильніші, що нас не зламають ні ковід, ні війна, ні нові виклики, які б не постали перед нами!
Але бути сильним/сильною – цього замало! Потрібно ще зуміти підтримати й наснажити тих, хто поруч, хто має менший життєвий досвід, для кого “завтра” видається туманним і далеким… А діяти треба сьогодні, аби не втратити майбуття!!!

Команда педагогів Ніжинської гімназії N3 на чолі з директором Вікторією Пушкіною долучилася до проєкту з надолуження освітніх втрат від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який реалізується благодійним фондом «Благодійна організація «Співдія», благодійним фондом «Освітня фундація «MriyDiy» та за підтримки Global Partnership for Education. Завдяки менторці проєкту Катерині Топчій, адміністрації закладу, учителям Кульчицькій Л.М., Шевченко С.П., Свіріній І.А., Федюрко В.Г. та Яременко Н.Г., здобувачі освіти мали змогу повторити навчальний матеріал та надолужити освітні втрати за попередній і поточний навчальні роки. Більшість дітей працювала з ентузіазмом, адже особиста мотивація, дружня атмосфера, відсутність оцінювання, інтерактивна робота в малих групах сприяли поглибленню знань, про що свідчить вихідне тестування.

Упродовж року вчителі проходили навчання з різних напрямків: ґендерної і STEM-освіти, протидії сексуального насилля, використання новітніх методик і технологій…
Завершальним етапом року був тренінг “Проєктна ретроспектива: дивитися назад, щоб рухатися вперед”, проведений’ 15.06.2024, на який освітня фундація “МрійДій” запросила найактивніших учителів. Центр надолужуючої освіти м. Ніжина представили Віра Федюрко й Наталія Яременко та керівник центру Катерина Топчій. Усі педагоги, учасники проєкту, отримали подяки “За активну участь у проєкті “Catch Up: надолуження освітніх утрат”, професіоналізм та особистий внесок у розвиток освіти в Україні”, а присутні – ще й сертифікати підвищення кваліфікації.

Дякуємо всім за можливість долучитися до корисної й цікавої справи заради дітей! Сердечні слова вдячності за постійну підтримку керівникам: Юрієві Захарчуку, Артурові Пройдакову, Ірині Городецькій, Оксані Лютік, Яні Будовській! Бажаємо всім учасникам та учасницям проєкту чудового літнього відпочинку та наснаги в роботі!

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU