Вчинок шестикласниці, що заслуговує поваги та відзнаки!

Учениця 6-В класу Ніжинської гімназії № 3 Кріль Валерія та її 14-річна двоюрідна сестра Анастасія 25 червня, прогулюючись біля річки Остер, побачили маленьку дівчинку віком приблизно 5 років без супроводу дорослих. Дівчата не розгубилися та одразу підійшли до неї, щоб вона не впала у воду. Про загублену дитинку дівчата повідомили матері Оксані та разом привезли до Ніжинського районного відділу поліції, куди згодом прибули мама та бабуся, які невтомно шукали малечу. Юним вечірнім мандрівником виявилася 4 річна Аліна, яку вже розшукували рідні та звернулися до поліції.

Двох юних рятівниць з Ніжина запросили у Чернігів на урочистий захід, присвячений 8-й річниці Дня Національної поліції України. За активну громадянську позицію, небайдужість у захисті життя і здоров’я дитини та ефективну співпрацю з поліцією начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський вручив подяки школяркам Анастасії Хоменко та Валерії Кріль.

“Приємно, що добрий вчинок наших дівчаток – моєї доньки Лєрочки та племінниці Настюші – не залишився поза увагою. Ми, батьки, дуже ними пишаємося. Самі дівчатка не вважають, що здійснили якийсь подвиг. Тому були дуже здивовані, коли їх запросили до Чернігова на нагородження”, – розповіла Оксана Кріль, мати Валерії. Оксана Кріль – відома ніжинська зооволонтерка, донька Лєра постійно допомагає матусі опікуватися та прилаштовувати беззахисних тварин. Батько Дмитро Кріль перебуває у лавах ЗСУ, допомагаючи наближати нашу Перемогу. Щиро дякуємо батькам Валерії – Оксані та Дмитру Крілям за гідне виховання та мудрі настанови, які допомогли їхній доньці зорієнтуватися в екстремальній ситуації, мотивували проявити гуманність та сміливість, які самі є для неї гарним прикладом людяності, милосердя, патріотизму.

Пишаємося нашою небайдужою й проактивною ученицею! Дякуємо Валерії та її рідним за їхні великі та чуйні серця!

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU