За лаштунками реальності

Анонсуємо унікальну виставку з використанням доповнененої реальності з розвитку медіаграмотності та критичного мислення “За лаштунками реальності”, яка відбудеться на базі Ніжинської гімназії № 3.

Метою виставки є підвищення навичок медіаграмотності та умінь розпізнавати інформаційні маніпуляції.

Особливістю виставки є використання XR технології доданої реальності edAR, яка поєднує звичний формат постерів із новітніми технологіями.

XR-виставка “EDAR: За лаштунками реальності” – як навчати дітей критичного мислення за допомогою XR-технологій та гейміфікації!”

З 24 по 31 жовтня відзначається Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy Week). Нова XR-виставку «EDAR: За лаштунками реальності», присвячена цій важливій темі. XR-виставка “EDAR: За лаштунками реальності” про те, як навчати дітей критичного мислення за допомогою XR-технологій та гейміфікації!”

Учасники зможуть взаємодіяти з 3D моделями, аудіо- та відеоматеріалами, VR-порталами, а також переглядати фотокартки, що буквально оживають перед їхніми очима. “Підлітки живуть у світі технологій і саме через ці технології є вразливими. Ми ж використовуємо технології, щоб зацікавити темою медіаграмотності, тримати фокус уваги, через гейміфікацію  показати, як працює інформаційний простір, розвивати стійкість до інформаційних впливів та відтреновувати навички розрізняти якісну інформацію від сумнівної.  Ця виставка розрахована на підлітків від 12 років. Окрім елементів доданої та віртуальної реальності, підлітки можуть випробувати свої знання в додатку через інтегровану гру “НотаЄнота”, яка вже стала невідʼємним елементом заходів з медіаграмотності по всій країні.” – зазначила Альона Романюк, фактчекерка та авторка проєкту НотаЄнота.

Проєкт втілюється в межах Програми інформаційної стійкості українського громадянського суспільства за підтримки IREX in Ukraine.

“У часи, коли інформація стає зброєю, важливо навчати молоде покоління вмінню правильно сприймати та оцінювати інформацію, що надходить з різних джерел. Ми прагнемо, щоб медіаграмотність стала новою модною рисою сучасного покоління. Для цього ми працюємо над якістю та подачею контенту, використовуючи сучасні XR-технології, штучний інтелект та гейміфікацію, що вже довели свою ефективність у навчанні”, – зазначив Валерій Коршунов, автор проєкту та голова Європейського Інституту Чорнобиля.

У сучасному світі новітні технології, такі як XR (доповнена та віртуальна реальність) та гейміфікація, стають провідними інструментами та головним трендом освіти молоді. Вони перетворюють традиційний процес навчання на інтерактивний, захоплюючий і ефективний. Виставка “EDAR: За лаштунками реальності” продемонструє, як ці технології можуть бути корисними для освітніх проєктів. 

За подальшим розвитком проєкту можна спостерігати у яскравих соціальних мережах EDAR:

  1. https://www.instagram.com/edAR.app/
  2. https://www.facebook.com/EDARforall/
  3. https://x.com/EDARforall/

#ЗаЛаштункамиРеальності#Медіаграмотність#КритичнеМислення#edAR#Пропаганда#ІнформаційнаГігієна

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU