Впевненим поступом до фінансової грамотності!

21 березня 2023 року в рамках Global Money Week в Україні проводився національний відбір загальноєвропейських змагань з фінансової грамотності EuropeanMoneyQuiz, метою яких є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості.

Україна в цьому році вперше брала участь у цих змаганнях. Організатором заходу в нашій країні виступав Національний банк України.

Відбірковий тур змагань проводивсяна платформі Kahoot, у вигляді серії запитань, у якому взяли участь 1477 команд школярів у віці 13-15 років із усієї Європи. За умовами відбіркового туру лише три команди, які найшвидше дадуть правильні відповіді на всі питання й посядуть перше, друге та третє місця в національному відборі, отримають грошові призи, які можуть бути витрачені на потреби свого класу з облаштування кабінету з фінансової грамотності.

 Ніжинську гімназію  № 3 у відбірковому турі змагань представила  команда здобувачів освіти  8-В класу у складі  Шабанової Анастасії та Ікальчика Артема, яку підготував вчитель географії та економіки Олександр Ошнек.

   За підсумками національного відбору наша команда  посіла 44 місце, давши правильні відповіді на всі запитання, але поступившись суперникам у часі. Організатори заходу відмітили високий рівень підготовки команди Ніжинської гімназії № 3 та відзначили сертифікатом учасника.

   Побажаємо нашим учням успіхів та майбутніх перемог!

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU