Створення безпечного освітнього простору: що таке булінг, порядок реагування на його прояви, шляхи подолання

Відповідно до наказу по Ніжинській гімназії 3 від 18.10.2021 року “Про підготовку до засідання педагогічної ради” 20 жовтня заслухали питання “Створення безпечного освітнього простору: що таке булінг, порядок реагування на його прояви, шляхи подолання”.
Було використано інноваційні форми: робота в групах, захист проєктів та моніторинг обізнаності з проблеми булінгу.
Директор Вікторія Пушкіна наголосила, що питання безпечного освітнього простору є надзвичайно важливим для всіх учасників освітнього процесу
Класні керівники поділилися досвідом роботи з подолання цієї проблеми, зауважили, що у класних колективах періодично виникають прояви агресивної, конфліктної та нетолерантної поведінки. Безпосередньо булінгу серед здобувачів освіти не спостерігається.
Заступник директора з виховної роботи Барбашина Олена детально зупинилася на актуальності проблеми булінгу, зосередила увагу на різних видах кібербулінгу. Нагадала порядок реагування на випадки булінгу та порядок подання заяв згідно з наказом по закладу від 31 серпня 2021 року # 117 “Про запобігання та протидію булінгу, цькуванню в гімназії “. Надала поради батькам для розміщення у Вайбер-групах щодо попередження проявів даної проблеми в освітньому просторі.
Практичний психолог Гармаш Олена провела анкетування серед педагогів, підсумувала напрацювання вчителів під час роботи над проєктами.
Наголосила на виробленні спільних шляхів з усіма учасниками освітнього процесу щодо попередження проявів булінгу.

Адреса: Чернігівська обл., м.Ніжин, вул. Станіслава Прощенка 6-А, 16600
E-mail: nizhyngimn3@gmail.com
Телефон: (04631)7-19-13

© 2021 Ніжинська гімназія №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.
Сайт розроблений на засобами UiKit ліцензія GNU